Úvod » Tým KaBrňáci / Our team » Tým KaBrňáci

Návrh placení členských příspěvků - sezóna 2015

publikováno 03.02.2015 (aktualizováno 16.10.2015)

Návrh systému financování sezóny 2015 prostřednictvím členských příspěvků

 

Ahoj,

Rád bych Vám tímto představil můj návrh pravidel na financování letošní sezóny a systém placení členských příspěvků (dále jen ČP).

Základní body, na kterých se předpokládám, všichni shodneme:

Zahájení sezóny 2015 – 6.4.2015 – pokud bude přát počasí,

Chceme se účastnit závodů v okolí Brna – viz. Termínová listina 2015,

Zapůjčení kolegové na závody z jiných posádek v případě nízkého počtu členů ČP (I) ČP (II) neplatí nic.

Pravidelné tréningy každé pondělí od 19h,

Ukončení sezóny závodem 3.10.2015 Prestige Cup v Brně.

 

Standartní ČP byl do loňska 900Kč a hradil náklady na tréningy spojené s pronájmem lodi a kormidelníkem. Závody si platil každý zvlášť (tedy každý kdo na závod přišel). Shodli jsme se na podzimním sněmu, že by výše ČP měla být motivující pro účast na závodech a zahrnovat i část plánovaných nákladů na startovné v roce 2015. Níže tedy můj návrh. Opravdu Vás (členy klubu) prosím o komentáře, nápady, návrhy, hodnocení uvedeného návrhu na můj email milrez@seznam.cz Do cca konce Března by měly být tyto pravidla finalizovány a formálně schváleny na sněmu nebo prvním tréningu. Dále byl bych rád, kdybychom měli pokladníka nebo (a) „výběrčího startovného“ na každém závodě – najdou se dobrovolníci ;-)?

 

Členské příspěvky 2015

Výše ČP pro rok 2015 – var. ČP (I) 1000Kč/osoba, resp.var. ČP (II) 2 000Kč/osoba.

ČP tréningy - ČP (I) - 1000Kč/osoba zahrnuje:

Pronájem lodi, kormidelníka, účast na všech tréningách v roce 2015, účast a náklady na jídlo na podzimním sněmu. Účast na závodech možná pouze v případě nedostatečného počtu přihlášených členů s ČP (II).

ČP tréningy + závody - ČP (II)- 2000Kč/osobu zahrnuje:

Stejně jako ČP (I) a dále nárok člena (resp. rezervaci) na 5 závodů sezóny 2015 (5x200Kč - kredit). Na jarním sněmu nebo prvním tréningu bychom odsouhlasili (většinově), kterých 5 závodů se chceme účastnit, a k nim bude přiřazena záloha každého člena. Příp. doplatek na místě závodu bude pro každého člena s ČP (II) cca 50-100Kč, dle výše startovného.

 

Možné modelové situace:

Chci chodit pouze na tréningy

ČP nebo jeho část, se vrací členovi pouze ve výjimečných životních situacích (zdravotní komplikace, přestěhování apod.). Nevzniká automaticky nárok na účast v závodech.

Chci chodit na tréningy i na vybrané závody

Ideální model účasti na 5ti závodech v sezóně s doplatkem člena 50-100kč na místě, dle výše startovného. Bude-li na závod přihlášeno 20 a více členů s ČP (II), los až na místě závodu určí, kteří členové nebudou platit doplatek za startovné – těmto šťastlivcům bude slavnostně předplatné vráceno na konci sezóny. Bude-li na závod přihlášeno méně než 20 členů s ČP (II) mohou se závodu účastnit členové s ČP (I) s doplatkem startovného na místě závodu v plné výši.

Nezúčastníme se plánovaného závodu kvůli nízké účasti

Pokud bude plánovaná účast (v kalendáři akcí) nižší než 12 členů, rozhodne kapitán týden před závodem o účasti/neúčasti týmu na závodě. Každý z členů ČP (II) i ČP (I) bude platit startovné, max. však 300Kč. Nedostatečná výše vybraných peněz pro startovné bude hrazena „výběrčímu startovného“ z prostředků klubu (kompenzace z klubové pokladny).

Nebude dostatek účastníků, přesto na další závod pojedeme (závod bez předplacení)

Tuto variantu také rozhoduje kapitán. Každý z členů ČP (II) i ČP (I) bude platit startovné, max. však 300Kč. Nedostatečná výše vybraných peněz pro startovné bude hrazena „výběrčímu startovného“ z prostředků klubu (kompenzace z klubové pokladny).

Pojedeme více závodů než 5 plánovaných

Výše startovného na jiných (dalších závodech než vybraných 5ti), bude rozpočítána mezi všechny účastníky daného závodu.

 

Placení a vrácení ČP

Členové ČP (I) provádí platbu elektronicky na účet klubu – jednorázově do 1.4.2015, příp.v hotovosti do 14.4.2015.

Členové ČP (II) provádí platbu elektronicky na účet klubu – jednorázově nebo ve dvou splátkách do 1.4.2015.

ČP (I) i (II), které nebude vybráno formou účasti jednotlivce na tréningu nebo 5ti závodech propadá ve prospěch klubu. V případě, že nepojedeme ani 5 závodů v sezóně, bude adekvátní podíl kreditu vráce na konci sezóny členům s ČP (II).  Ve výjimečných případech (dlouhodobá nemoc, odstěhování se apod.) postupuje kapitán individuálně dle fáze sezóny, s tím, že rozhoduje o výši vrácených prostředků členovi klubu.

 

Pravidla pro nováčky sezóny 2015

Účast na prvním tréningu je zdarma, další účasti za poplatek 100Kč. Oboje pouze v případě nízké účasti členů s ČP (I) a (II) an tréningu. Výše ČP (I), příp. ČP (II) pro nováčka sezóny bude dohodnuta individuálně s kapitánem, s ohledem na zbytek sezóny. Prostředky takto vybrané slouží k platbě za kormidelníka. Příp. přebytek fin. prostředků bude převeden na účet klubu na konci sezóny.

 

Placení startovného

Při plánované účasti (v kalendáři akcí) více než 15ti členů bude platba za startovné organizátorů provedena elektronicky – tzn. ještě před závodem. Závody s nižší plánovanou účastí se startovné bude platit na základě požadavků organizátorů na místě, příp. elektronicky, a s příp. doplatkem „výběrčímu startovného“ z prostředků klubu (zpětně).

 

Díky za Vaše postřehy,

Milrez

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil Lucyy | 14.02.2015 11:17
Mildo pěkně sepsané .
S Ali jsme si to přečetly a pro ČP (II) by jsme souhlasily.
Každopádně, jak to bude, se všichni domluvíme na jarním sněmu.

Aktualita

ČSDL - termínová listina 2018
Článek je chráněn heslem. Přihlašte se ke svému účtu.

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce

Anketa

Mám zájem pokračovat v tréninku ještě během října

  ANO
7 (70,0%)

  NE
3 (30,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery