Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Reportáže a články

Reportáž - PRESTIGE CUP 2014

publikováno 07.10.2014

Ahoj KaBrňáci,

Poslední závod sezóny 2014 je za námi. Ani letos jsme nechyběli na loučení se sezónou dračích lodí v Jundrově.  4.10.2014 akce zvaná PRESTIGE CUP 2014.

Rozlosování do jednotlivých dvojic, které spolu budou soupeřit bylo provedeno za vysokých bezpečnostních opatření a s vyloučením veřejnosti, pár dní před závodem. Snad organizátoři neustoupili tlaku některých dračích lobbistů o lepší soupeře do rozjížděk. KaBrňákům přiřknul los velmi dobře známého soupeře, Argonauty. První a jediná jízda na řece v délce 2 600m se měla jet v 16:40h. Favoritem závodu byli stejně jako loni Brněnští draci, Veteráni Brno, a Dračia legia.

Tradiční rutina byla na poradě kapitánů. Až na dvě posádky, které nepřijely, bylo startovní pole zaplněno kvalitními mančafty, které jistě zlákalo brněnské prostředí, pěkné ceny v tombole i levné startovné. O složení posádky jsem obavy neměl, přihlášených bylo akorát J. Jen jak je rozesadit? Až na potřetí a chvíli před závodem bylo jasno kdo a kam. Velmi mě pobavil „Votik“, když se po příchodu na loděnici rozhlížel a hledal stánek s funkčním oblečením, který tam letos chyběl. „Myslel jsem si, že si tady koupím nějaký kalhoty na loď“ říkal. Odpověděli jsme mu, že dneska teda asi ne. „Mno, tak holt pojedu dneska v riflích, nechal jsem si šusťáky doma“ :-).

Do startu zbývalo opravdu dost času, tak jsme měli možnost odkoukat startovní proceduru a posilnit se zbožím z místního podniku. Ještě jsme stačili krátce pokecat s Mitchem, který kolaboroval a jel za Azumáky. Než jsme ho stačili naočkovat správnou taktikou pro závod, byli jsme označeni za špióny a dali jsme se na odchod. Ale Mitche jsme přemluvili, ať jede ještě i za nás J.

Hned na startu naši háčci odhadli, že porvat se s Argonauty bude těžké a zvolili na tento závod poměrně ambiciózní tempo blížící se klasické dvoustovce. No, dlouho to nevydrželo, a ještě před prvním mostem jsme zvolnili. Na otáčce byli jasně první Argonauti, jejichž tým posílili čtyři veteráni, čtyři brněnští draci, čtyři azumáci a kluci z dračie legie. Vlastně, jediného koho jsme identifikovali, jako Argonauta, byl jejich kapitán Marek J. Solidní tempo jsme si udrželi i při cestě zpátky do loděnice. Přibližně 1000m od loděnice přestával pádlovat Šuplík. A to seděl vedle mě na dvojce! I na Jankovi bylo vidět, že má dost. Šuplík to s občasnými přestávkami (2-3) nakonec oddřel až do cílové rovinky ;-). Byl to těžký závod. A závodní stres je jiný než tréning. Na Argonauty jsme neměli, i když jsme si mysleli, že budeme mít. Čas 13:18 a celkově 10.místo je jistě lepší, než jsme doufali (h5). Zlepšení oproti loňsku ve všech faktorech. Po závodě se všem zdálo, že loď moc nejela, voda byla těžká atd. Ale možná to bylo tím, že tréning jsme jeli už v pořádné tmě a voda nebyla tolik vidět.

Konec dobrý, všechno dobré – dalo by se říci. Sezóna, která začala výborně v Brně na přehradě si prošla i krizí v období prázdnin (Pálavský festival, Křetínka). Škoda, body nám utekly zbytečně. Každopádně tento rok v hodnocení Moravské národní ligy DG skončíme na pěkném 22.místě z celkem 151 zúčastněných. Před naší posádku jsou se stejným počtem závodů pouze 3 další.

 

Děkuji Vám za celoroční snažení,

Pěkný zbytek roku a těším se na podzimní „sněm“ (viz.kalendář akcí).

 

Milrez

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil Milan77 | 18.10.2014 18:26
Díky
Osobní profil Mates | 07.10.2014 17:41
Zdarec všem - Mildo, do kterých novin píšeš? Jestli do žádných, měl bys o tom pouvažovat - píšeš suprově ...tak na sněmu nazdárek

Aktualita

ČSDL - termínová listina 2018
Článek je chráněn heslem. Přihlašte se ke svému účtu.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Mám zájem pokračovat v tréninku ještě během října

  ANO
7 (70,0%)

  NE
3 (30,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery