Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Reportáže a články

Reportáž - Brněnský festival dračích lodí 2014

publikováno 30.07.2014

Ahoj KaBrňáci,
Sobota 19.7.2014 byla vyhrazena na brněnské přehradě závodům dračích lodí, kterých se účastnila v kategorii FUN i naše posádka. Krásné letní počasí bylo ideální, takže očekávání kvalitních výkonů bylo na místě :-).


V sobotu ráno jsem se dopravil agilním vozem z produkce Škoda-auto na brněnskou přehradu a účastnil jsem se ranní porady kapitánů spolu s Markem z Argonautů a přes přehradu doplavajícím Lukášem. Na poradě nebylo nic nového, jen jsme si řekli průběh startovní procedury a také délky tratí v jednotlivých závodních kategoriích. Pro nás to znamenalo 200m a to hned 3x se stejnými posádkami. Můžeme tedy eliminovat případné situace, které by nás v případě klasického postupového klíče mohli vyřadit z bojů o cenné příčky.


Stavba stanu byla rovněž rutina. Díky pomoci Argonautů jsme to zvládli ve čtyřech za 10min. Už stavba stanu se podepsala na propocených tričkách a dresech – zkrátka pěkné letní počasí :-@.


V kategorii FUN jelo celkem 6 účastníků. Argonauti, KaBrňáci, Yellow submarine, Rádio čas, Draci z Prýglu a Strážci vesmíru. Na řadu jsme se dostali až v pravé poledne a další rozjížďky se jeli s cca 45min odstupem. Žádné lelkování a rovnou na start. Součástí cesty na startovní rošt byl i 200m start. Domnívám se, že při prvních rozjížďkách nám toto pomáhá. První čas 47,97s, druhý čas 47,90s a třetí (patrně s mírným protivětrem ;-)) 48,50s. Pro naši posádku poměrně vyrovnané výkony. 


Jak jsem se dozvěděl později, část našeho mančaftu byla interviewaná Petrem, s čehož bude patrně debata na dalším tréningu a možná i novinky v tréninkových plánech a v organizaci tréningové přípravy. No uvidíme. Debata se také točila okolo pojišťovnictví, investování peněz a letních dovolených. Například Timka jela s Liborem na jakémsi mrakodrapu po středomoří. No dokážete si představit loď, na které je 4 000lidí a k tomu ještě 2 700lidí posádky? Ale určitě musí být fajn navštívit během jednoho týdne Itálii, Tunis, Španělsko, Francii. Já jsme mezi jednotlivými rozjížďkami dostal od Ladi jeho „železo“, abych dělal nějaké ty fotky. Při druhém pokusu jsem byl vyhnán z mola, které je privátním majetkem klubu. No, co se dá dělat.


Zpátky k závodům. Jednotlivé rozjížďky na 200m nám přinesly celkově 3tí místo na 200m. To je vynikající výsledek. Na bedně na 200m jsme nebyli už hodně dlouho – že by dobrá příprava ;-) ? Kilometr měl v kategorii FUN pouze čtyři lodě. KaBrňáci, Argonauti, Draci z Prýglu a Yellow submarine. Poměrně dobře zvoleným tempem jsme se drželi své pozice a žádná z lodí nás na 1 000m trati nepředjela. Naopak, my jsme se kvapem blížili k lodi startující před námi. Na každý pád, cílovou pásku jsme proťali v čase 4:02.38 a celkově pak na krásném třetím místě! Druhý pohár pro naši posádku. Vynikající, dvakrát za den na bedně .
Na celkové vyhlášení vyhlášení výsledků čekala Timka, Hana a Klára. Nekonalo se však v 20h jak bylo slíbeno, ale až v 21h – patrně jediný vroubek na celém výborném dni.


KaBrňáci, vynikající výsledek. Těšme se na další závod – nejspíše Křetínka. Šance na bednu je velká ;-).
Mějte se fajn,


Milrez.


PS: A velká omluva za pozdější vydání reportáže – nějak nestíhám .....
 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

ČSDL - termínová listina 2018
Článek je chráněn heslem. Přihlašte se ke svému účtu.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Mám zájem pokračovat v tréninku ještě během října

  ANO
7 (70,0%)

  NE
3 (30,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery