Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Reportáže a články

Reportáž - Břeclavský drak - Jsme smolaři?

publikováno 24.06.2014 (aktualizováno 08.07.2014)

Ahoj KaBrňáci,
V úvodu reportáže ze závodů v Břeclavi se musím omluvit za její pozdější sepsání. Můj zdravotní stav mě neumožnil se s Vámi projet během pondělního tréningu, a rodina mě také potřebuje – nejvíce v noci :-).


Krásná sobota 21.6.2014 byla v Břeclavi vyhrazena pro tradiční klání dračích posádek v kategoriích FUN a firemního poháru závodu „Břeclavský drak“. V aktuální posádce je již málo pamětníků úspěšného KaBrňáckého  tažení řekou Dyjí i večerního zábavného programu v roce 2013. Letošní nováčky bych chtěl informovat, že loni jsme skončili na 200m celkově druzí a na 1000m první! Bylo tedy co obhajovat. Závody v Břeclavi se stále ještě dají považovat za „lokální“, a naprostá většina posádek je opravdu amatérská. Letos jich bylo celkem 24! I přes velkou obměnou kádru KaBrňáků jsme cítili šanci na úspěch.


Mě osobně začala Břeclav již tradiční ranní poradou kapitánů v 9:00h. Vezmu li v úvahu, že posádka našeho vozu Lukáš, Lucyy, fanynka a já, byla asi jediná, která viděla značku odbočení na Břeclav v rychlosti 140km/h, a tudíž se již nedalo odbočit a vracela se přes Brodské :^) (celnice s SK), přijeli jsme vcelku včas. S velkým úsměvem nás přivítala paní organizátorka Slávka Kouřilová a hned se ptala, která jsme posádka. Odpověděl jsem jí, že jsme ti, co to přijeli vyhrát loni i letos :-D. Byl jsem rád, když mi paní organizátorka poslala dopředu rozlosování závodu a zbytek posádky tak mohl přijet až na rozjížďku v 11:00h.
Postupový klíč byl takový, že z devíti rozjížděk postoupí přímo do semifinále 3 posádky z prvních míst dle dosaženého času. I tento systém později ukázal, že ať jsou pravidla jakákoli, většinou na ně doplatíme – jsme smolaři:-(? .
V první rozjížďce na 200m byla soupeřem pouze jedna posádka, a to makléři ze „ZFP Group“. Řeka Dyje (dle organizátorů) neumožňuje instalaci startovacích bloků, a tak startér jde po břehu, a jakmile jsou lodě srovnány v linii, zazní startovní pokyn. V první rozjížďce jsme zaostali o 0,5s za posádkou „ZFP Group“ a jsme pouze do čtvrtfinále. Při porovnání všech časů rozjížděk, jsme ale měli třetí nejrychlejší čas – jsme smolaři8-)?


Po rozjížďce byl chvíli čas na kofolu a pivko, nicméně „nůž na krku“ (v podobě čtvrtfinále) se blížil. Čtvrtfinále jsme jeli proti týmům „Ostrý skalpel“ a „Autocentrum HM“. I v tomto případě bylo projetí cílovou páskou velmi těsné. Úroveň posádek se zvyšuje (nebo že by se naše snižovala?! ;-)). Vyhráli jsme a postoupili do semifinále (h5) – uf, snad bude Břeclav úspěchem.
Semifinále na 200m opět proti „ZFP Group“ a proti novému týmu „Insignia“. Všechny posádky dojeli do cíle v rozmezí jedné vteřiny! My bohužel poslední – jsme smolaři *-)?. A tak tentokrát bylo finále bez účasti KaBrňáků. Celkové pořadí v jednotlivých kategoriích bylo nakonec určeno dle zajetých časů z poslední rozjížďky. V naší kategorii FUN jsme tedy obsadili 4té místo – jsme smolaři :^)?


Pauza mezi 200m a 1000m závodek byla vyplněna pohodovou konzumací piva, klobásků, uzeného sýra, ale především buchet . Jako kdyby byla vyhlášená soutěž o nejlepší buchty v Břeclavi (pi). V posádce se sešlo se snad 7 druhů, k tomu Petr Láníček donesl nerezovou misku třešní, které natrhal na frekventované břeclavské ulici :-), a bylo i několik balení kokin. Věřil jsem tomu, že se rozproudí i pěkná debata. Ta půlhodinka, pro některé i hodinka po tréningu, je opravdu málo na uvolněnou atmosféru. Bylo tolik věcí, kterým jsme se zasmáli, ale v paměti mi uvízli následující ;-).


Mitch jel údajně celou cestu z Brna do Břeclavi na kole a vezl na zádech batoh s cheese cake. Jak měl vyřešeno placení mýtného nevím :-). Cyproška přišla s výhodnou investicí do zlata. Nejdříve si ale musíme poslechnout její přednášku o státním dluhu, vývoji akciového trhu v Thaisku, ceny kakaa v Maroku a úrovni mezibankovních úvěrů v Ghaně, abychom pochopili, jak výhodná prý může být investice právě do zlata . Dále nabízela k pronájmu několik nemovitostí, jednu dokonce v Líšni. Postupem času došlo i na další téma od Cyprošky. Jak souvisí pojídání ananasu s chutí spermatu? Jsme zvědav, kolik z vás se cestou zpátky do Brna se zastavilo pro ananasový džus, a jaké jsou vaše zkušenosti :-D.

Šuplík zase vysvětloval, jak je to s jeho titulem v emailech. Vlastně, že „Ředitel země“ není „Ředitel“, ale je méně než „President“ a více než „Zemský ředitel“ a zároveň se stará o zemi „Morava“ a ne „Čechy“…. No, šla mi z toho hlava kolem. Pro mě stále zůstává „Ředitelem země“ :-). Janko zmínil, že se mu podařilo podplatit místní mladíky u vjezdu do areálu a mohl tak zaparkovat svůj koráb hned mezi vystavované OPELy a byl tak jediným vozem bez cenovky (au). Já jsem byl rád, že se mi podařilo předat objednané dresy a trička. Zde je na místě se ještě jednou omluvit Renatě Mezníkové – její objednávku jsem nějak zazdil a tak nebylo co předávat:|.


Závod na kilometr byl rovněž adrenalinovým kouskem. Všichni v týmu cítili, že jsme přijeli obhajovat první místo. Na 200m budeme na bedně chybět. Na kiláku nesmíme, za žádných okolností. Loď jela velmi dobře! Chci tímto poděkovat i Martinovi za kormidlování u většiny rozjížděk. Dosažený čas byl nejrychlejší, ale následovala ještě šetice týmů. Neuvěřitelné se stalo skutečností. Konkurenční posádky prokázaly „nevyváženost“ výkonů, a tak jsme obsadili celkově 3tí místo. Vynikající. Jsme na bedně.


Zde je třeba zmínit, že náš tým měl zastoupení ve vítězné posádce Argonautů. Lukáš a Janko velkou měrou dopomohli k jejich prvnímu místu na 1000m. Výborně chlapci, vy jste obhájili naše prvenství na 1000m (h5).


Pobrali jsme ceny, diplom a pohár a nastal čas loučení. Byl to krásný den v příjemné společnosti.
Těším se na další závody s vámi,
Milrez


PS: Ještě napíšu paní organizátorce, že celkové pořadí dle posledního zajetého času nepovažuji za spravedlivé a hodné úrovně Břeclavského draka :'(.
 

Obrázky k článku

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

ČSDL - termínová listina 2018
Článek je chráněn heslem. Přihlašte se ke svému účtu.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Mám zájem pokračovat v tréninku ještě během října

  ANO
7 (70,0%)

  NE
3 (30,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz