Úvod » Reportáže a články

Brno "10+1 baby dragonboat" Svratka

publikováno 17.05.2014

Ahoj Kabrňáci,
Naše účast na sobotním závodu dračích lodí tzv. „baby dragonboat“ přinesla několik zajímavých věcí. Nejprve bych ale chtěl opravdu upřímně poděkovat všem, kteří byli zaregistrováni a přišli podpořit svým úsilím náš tým, zajet slušný závod a také se pobavit.
Závody baby lodí 10+1 se konaly na naší domovské základně v Jundrově. Délky tratí 100m a 1míle. Jestli námořní, anglická, vídeňská či česká jsme se nedozvěděli,  ale byla jistě více, než 1km. Jedna ze zmiňovaných zajímavých věcí, byla (pro mě osobně) ranní porada kapitánů. V čem nerozumím organizátorům je to, proč neprobíhá samotné losování rozjížděk přímo za přítomnosti kapitánů, když tak bylo uvedeno v propozicích závodu, ale je rozlosováno dopředu. Porada probíhala standardním způsobem. Na co jsme jako posádka opět doplatili, byl start v 11:45h, což je více než 2,5h po domluveném příchodu. Bohužel, i kdybych chtěl, nemohu tento program nijak ovlivnit.


Soupeř v první rozjížďce na 100m byl velezkušený tým brněnských Veteránů. Loď pouze pro 10 členů posádky jsme viděli a odzkoušeli vlastně poprvé při příjezdu na start. Co jsme poznali bezpečně, byla její nestabilita (podstatně větší, než naše klasická loď). Domácí prostředí, kratší loď a řekl bych i drobné zmatky při rovnání v blocích, byli patrně faktory, které málem způsobily největší událost v těchto závodech. Po povelu „vpřed“ od startéra Ivana, se během prvních dvou až tří záběrů naše loď natolik rozhoupala, že začala nabírat vodu a někteří členové se již viděli ve vodě. Pro mě osobně asi nejhorší start za mých 5 let, ať už na tréninku nebo na závodě. Samozřejmě jsme nemohli ani doufat na dojetí veteránů nebo dokonce na předjetí. Adrenalin plynul ze strachu o vykoupání, nikoli ze soupeřů. Škoda. Ale cenná zkušenost. Čas v cíli 39,67s. Absolutně nejhorší ze všech (pominu-li posádku dětí). Ztráta na špičku 5-6 sekund. Mitche pak vymyslel nový startovací povel „ připravit, ponor, vpřed“ :-).


Druhá rozjížďka s Noemovou archou. Start se nám povedl. Lépe jsme se soustředili a nebyl žádný problém při startu, který by výrazně ovlivnil náš výsledek. Čas 36,38s, noemovci 34,44s. No, na elitní mančafty ztrácíme zejména ve faktorech výkon a technika.


Poněkud překvapivá byla poslední rozjížďka. Ani jsme nedoufali, že bude nějaké finále „D“. V něm jsme změřili naše síly proti nejslabším – dětská posádka. Chci zde zdůraznit, že nápad nechat vyhrát dětskou posádku rozhodně nebyl z naší strany akceptovatelný! Jeli jsme naplno. Jsou to závody. Časem  37,56s jsme ukončili naše působení na 100m závodech. Vybojovali jsme předposlední místo.


Zde bych chtěl popsat další ze zajímavých věcí, kterou podle mě, odhalil celý závodní den. Je opravdu nutné si uvědomit, že v týmu KaBrňáků se každý rok vystřídá 25-30% posádky. Ano, někteří zůstanou déle, někteří nás opustí. Možná i pod vlivem loňské, poměrně vydařené sezóny, byla očekávání  úspěchu a ambice nás všech poněkud vyšší. Co naplat, je třeba dále budovat opět nový tým, získávat nové členy a trénovat naplno. Se stabilitou týmu se dostaví i výsledky. Troufnu si říct, že při srovnání s posádkami seriálu GP jsme slabší. Snad naši kvalitu využijeme více v kategoriích FUN v dalších závodech. Možná i proto byla atmosféra při čekání na 1 mílový závod poněkud ponurá, i přes snahu vás rozveselit :-).


Míle byla o tom, „si ji zajet“. Těžcí soupeři jeli za námi při startu. Úspěch určitě bylo uhájení naší pozice před otočkou. Po otáčce již síla našeho týmu nebyla taková. V cílové rovince jsme svedli velký souboj o poslední místo v rozjížďce, který jsme těsně prohráli. Časem 9:56min jsme sice naplnili náš cíl, ale na konkurenci to nestačilo. Pořadí na míli mi v tuto chvíli není známo, ale vzhledem k tomu, že papírově lepší soupeři teprve následovali, tak to na bednu asi nebylo ;-).


Byly i pěkné a humorné situace. Nebudu je tu ale rozepisovat, až příště, až zajedeme slušnější výsledek *-). Kdo chyběl, může litovat. Připravme se na příští sobotu. Na závody na brněnské přehradě tak maximálně jak to jen půjde, a při případné páteční konzumaci alkoholu mějte na paměti, že jsou zítra závody ;-).


Přeji vám krásnou muzejní noc (um),


V pondělí na tréninku ZDAR!


Milan Řez.
 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

ČSDL - termínová listina 2018
Článek je chráněn heslem. Přihlašte se ke svému účtu.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery

Anketa

Mám zájem pokračovat v tréninku ještě během října

  ANO
7 (70,0%)

  NE
3 (30,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz